Спирачно феродо

Актуално
IWIS Germany - Ние движим света - Повече от 100 години иновативни за вашата кола

„Идеята с веригата на велосипеда се оказа успешна." Ето как основателя на компанията Йохан Баптист Винклхофер небрежно посочва старта на първия си продукт, прецизна верига с висока производителност, носеща марката JWIS (Joh. Winklhofer & Söhne).

Повече...
FAG INA -SCHAEFFLER Group- Лагери

От 2013 година Авангард Консулт е поканен да се присъедини към екипа и групата на дистрибуторите на SCHAEFFLER Group (FAG и INA).

Повече...
ESBELT® Spain-Транспортни ленти

От 2010 Авангард консулт е представител за България на ESBELT® Spain - плоски ремъци и транспортни ленти

Повече...
Спирачно феродо


Спирачно феродо /Sheeted friction linings/


Произвежданото от GAMBIT спирачно феродо от безазбестов материал е направен във форми в съответствие с поръчката на клиента или пресовани на листове, които са изрязани по калъп. Използваните съставки, технологията на смесване са обект на строг контрол с цел осигуряване на хомогенен материал с висок коефициент на триене в широк температурен диапазон, с еднакво ниско износване и висока точност на работа, включително и малко износване на взаимодействащите повърхности, както и осигуряване на тиха и стабилна работна среда. Поради значителното съдържание на съставки с добра топлопроводимост, феродовите накладки осигуряват ефективно спиране на места с висок интензитет на спирачния цикъл. Използваните в спирачното феродо арамидни влакна гарантира еластичност и устойчивост на напукване.


Приложение:

Листовите спирачно феродо е предназначено за използване в барабани и конусовидни спирачки в други машини, където се изисква голяма спирачна сила, при висока температура по време на работа и когато е необходима висока надеждност на триещия материал и ниско износване на пистата на барабана. Също така се препоръчва за използване в оборудване с висок интензитет на спиране. в устройства със значителен процент намаляване на скоростта.